De eigenschappen van een berber vloerkleed

Smaken verschillen, dus niet iedereen heeft dezelfde inrichting en stijl. Naast bijvoorbeeld Perzische kleden, die ook hip kunnen zijn, zijn er ook modernere modellen en een voorbeeld hiervan is een berber vloerkleed.


Berber vloerkleed
Een berber is één van de vele soorten vloerkleden die er te krijgen zijn. Het is een bijzonder mooi wollen vloerkleed en is traditioneel afkomstig uit Noord-Afrika. In veel huishoudens in Nederland ligt een berber kleed op de grond en het is erg gewild. Dit komt doordat berber een mooie, natuurlijke uitstraling heeft en een originele berber heeft ook een lange levensduur. De handgeknoopte berber vloerkleden zijn in verschillende kleuren te vinden. Zo is hij in rood verkrijgbaar, wit, bruin, blauw, grijs en groen. In de meeste winkels zijn berbers tegenwoordig in verschillende stijlen te verkrijgen, zo is er bijvoorbeeld ook een hoogpolig berber kleed te verkrijgen, een links berber, een taiga en een gewone traditionele berber. Doordar het in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen is, is het geschikt voor alle stijlen, van modern tot landelijk tot klassiek. Eigenlijk kun je een berber vloerkleed bij alle verschillende stijlen vinden.

Verkooppunten
Er zijn verschillende winkels en speciaalzaken in Nederland waar berber vloerkleden verkocht worden. Zo heb je bijvoorbeeld de speciaalzaak Lippe Lap. Hier zijn verschillende vloerkleden te verkrijgen, waaronder de berber. Bij Lippe Lap vind je handgeknoopte berbers in verschillende knoopdichtheden. Zij verkopen ook de echte, authentieke berbers, deze zijn vervaardigd van handgesponnen garens. Het enige nadeel is dat Lippe Lap alleen vestigingen in Friesland heeft. Woon je dus in Friesland dan heb je geluk, zo niet dan zijn er gelukkig nog genoeg andere speciaalzaken in Nederland. Een ander voorbeeld is FM Janssen. Ook hier zijn verschillende kleden te vinden, zoals de berber, lederen tapijten en designer kleden. FM Janssen heeft drie speciaalzaken in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, en daarnaast zijn ze ook nog eens in een aantal shops van Bijenkorf te vinden.